Behandelingen

Een behandeling voor volwassenen bij Osteopaat Woerden duurt tussen de 45-60 minuten. Voor baby’s en kinderen duur het eerste consult 45 minuten en een vervolgconsult 30 minuten. Een uitgebreide beschrijving van het verloop van de osteopathische behandeling wordt hieronder nader toegelicht. Om door de osteopaat behandeld te kunnen worden is geen verwijzing van een huisarts noodzakelijk. Of uw osteopathie behandeling vergoed wordt is afhankelijk van de voorwaarden van uw zorgverzekeraar. Voor meer informatie over de vergoedingen klik hier.

digitale-intake-osteopathie

Digitale intake

Op het moment dat u, voor het eerst, via het reserveringssysteem een afspraak heeft gemaakt voor een osteopathie behandeling, krijgt u automatisch een digitale vragenlijst toegestuurd. In deze vragenlijst staan niet alleen vragen over de klachten die u of uw baby of kind ervaren, maar ook over de algemene gezondheid. U moet hierbij denken aan vragen over bijvoorbeeld; medicatie gebruik, eventuele behandelingen uit het verleden, leefstijl en hoe het is gesteld met uw hart en bloedvaten.

fysieke-intake-osteopathie

Fysieke intake (anamnese)

Tijdens de eerste osteopathische behandeling wordt de ingevulde vragenlijst doorgenomen en stelt de osteopaat aanvullende vragen over de klachten en algemene gezondheid. Onderdeel van de fysieke intake is een screening. Dit houdt in dat de osteopaat besluit of u of uw baby of kind voor de osteopathische behandeling in aanmerking komt of dat er eerst aanvullend onderzoek gedaan moet worden door bijvoorbeeld uw huisarts.

onderzoek-osteopathie

Onderzoek

Na de fysieke intake volgt het lichamelijke onderzoek. Hierbij zal de osteopaat de beweeglijkheid van het hele lichaam onderzoeken. Er wordt onder andere gekeken naar de spieren, gewrichten en het bindweefsel rondom de organen. Dit onderzoek voert de osteopaat uit met gebruik van zijn handen.

diagnose-osteopathie

Diagnose

Op basis van de anamnese en het lichamelijk onderzoek stelt de osteopaat een (osteopathische) diagnose op. De osteopaat bespreekt met u welke gevonden bewegingsbeperkingen mogelijk de oorzaak van de klachten kunnen zijn. Op basis hiervan wordt een individueel behandelplan voorgesteld.

behandeling-osteopathie

Behandeling osteopaat

De osteopaat zal bij volwassenen door middel van o.a. mobilisaties en manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen proberen op te heffen en de doorbloeding te optimaliseren. Bij baby’s en kinderen worden alleen zachte mobilisatietechnieken toegepast. Er wordt bij baby’s en jonge kinderen niet gemanipuleerd/gekraakt! De gevonden bewegingsbeperkingen bevinden zich niet altijd alleen op de plaats van de klachten. Hierdoor zal de osteopaat verschillende delen van het lichaam behandelen. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer beter in balans is kan het lichaamseigen zelfherstellend vermogen aan de slag.

na-behandeling-osteopathie

Na de behandeling

Volwassenen
Na behandeling van de osteopaat kan het lichaam verschillend reageren. In de meeste gevallen zal er gedurende 24-48 uur een lichte toename van klachten worden ervaren. Dit kan zich uiten in bijvoorbeeld hoofdpijn, vermoeidheid of een toename van de klacht waarmee u zich bij de osteopaat heeft aangemeld. Echter kan het ook zo zijn dat men direct na de behandeling een gevoel van ontspanning ervaart of dat er juist een afname van de klachten plaatsvindt. Om het lichaam zo goed mogelijk de kans te geven om te kunnen herstellen zal de osteopaat adviseren om het de dag van de behandeling rustig aan te doen.

Baby’s en kinderen
Na behandeling van de osteopaat kan het lichaam van uw baby of kind verschillend reageren. In de meeste gevallen is uw baby of kind na de behandeling moe en willen ze meer slapen. Ook kan het voorkomen dat er eerst een lichte toename van de klachten van uw baby of kind plaatsvindt, alvorens de klachten afnemen. Mocht u vragen hebben over de reactie van uw baby of kind op de behandeling dan kunt u natuurlijk ten alle tijden contact opnemen met Osteopaat Woerden.

vervolgbehandeling-osteopathie

Vervolgbehandelingen

Indien er een vervolgbehandeling wordt geadviseerd zal er in de meeste gevallen een periode van minimaal 1 à 2 weken tussen de behandelingen zitten.

Maak direct een afspraak

Via de online agenda kunt u makkelijk en snel een afspraak inplannen. Op dit moment is Osteopaat Woerden in de opstartfase en kunt u voor een afspraak alleen terecht op de woensdag of op de vrijdagmiddag. Vervolgafspraken zijn in overleg ook op andere dagen eventueel mogelijk.
Behandelingen

Waar kan osteopathie u bij helpen

osteopaat-rugklachten-behandeling

Rugklachten

Acute of chronische klachten, Osteopaat Woerden heeft veel ervaring met de behandeling van rugklachten.

osteopaat-hoofdpijn-behandeling

Hoofdpijn

Migraine, spierspanningshoofdpijn, klachten na een whiplash, hoofdpijn bij kinderen, osteopathie kan uitkomst bieden.

osteopaat-baby-en-kind

Baby en Kind

Huilbaby, voorkeurshouding, reflux, slaapproblemen, moeizame ontlasting, de osteopaat behandeld uitsluitend met zachte en veilige technieken.

osteopaat-nekklachten-behandeling

Nekklachten

Door thuiswerken, stress of ten gevolge van een ongeval, de osteopaat helpt graag uw klachten te verlichten.

osteopaat-schouderklachten-behandeling

Schouderklachten

Spier-/peesklachten (tendinitis), slijmbeursontsteking (bursitis) of een ontsteking van het schouderkapsel (frozen shoulder), osteopathie biedt uitkomst.

osteopathie-zwangerschap-behandeling

Zwangerschap

Voor, tijdens en na de zwangerschap kan de osteopathie veel voor u betekenen.

osteopaat-darmen-behandeling

Darmen

Buikpijn, verstoppingen, diarree, een opgeblazen gevoel, de osteopaat helpt graag mee te zoeken naar de oplossing.

osteopathie-slaapproblemen-behandeling

Slaapproblemen

Voor zowel volwassenen, baby’s en kinderen kan de osteopathie in veel gevallen helpen de nachtrust te herstellen.

osteopathie-sport-behandeling

Sport

In geval van blessures of als voorbereiding op een belangrijke sportprestatie, de osteopaat helpt u graag optimaal herstellen of presteren.

osteopaat-stress-behandeling

Stress

Heeft u last van stress? Osteopathie helpt u om weer beter in balans te raken zodat het lichaam weer terug kan keren naar de ruststand en de stress kan verminderen.

osteopaat-bekkeninstabiliteit-behandeling

Bekkeninstabiliteit

Met bekkeninstabiliteit of bekkenpijn worden de pijnklachten ter hoogte van de bekken bedoeld. Daarnaast kan je ook klachten hebben in de heupen en bovenbenen.

osteopaat-hernia-behandeling

Hernia

Klachten laag in de rug of in de nek, de osteopaat begeleidt u graag tijdens uw herstel.

Staat uw klacht er niet tussen?

Osteopathie kan bij meer klachten helpen dan u wellicht denkt. Staat uw klacht niet in het overzicht maar bent u benieuwd of osteopathie voor u een uitkomst kan zijn? Neem dan vrijblijvend contact met Osteopaat Woerden op.

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.