Over mij

Welkom bij Osteopaat Woerden. Op deze pagina stel ik mij graag aan u voor. U vindt hier onder andere informatie over mijn werkervaring, opleidingen en visie.

osteopaat-woerden-over-mij
NRO

AGB Zorgverlener: 90109933
AGB Praktijk: 90068876
Lid NRO: 10320
KVK: 81128835

Welkom bij Osteopaat Woerden

Mijn naam is Ellis Bouwman. 
In 2006 heb ik mijn diploma “Bachelor Fysiotherapie” behaald aan de Hogeschool Utrecht. Direct na mijn opleiding ben ik gestart met werken in een praktijk in Montfoort. Omdat ik mij graag verder wilde specialiseren binnen de fysiotherapie ben ik in 2007 de 3-jarige opleiding “Master Manuele Therapie” gaan volgen aan de Stichting Opleidingen Musculoskeletale Therapie (SOMT) te Amersfoort. 

Gedurende 10 jaar heb ik werkervaring opgedaan als fysiotherapeut en manueeltherapeut. Tijdens mijn loopbaan merkte ik echter regelmatig dat bepaalde lichamelijke klachten wel tijdelijk verlicht werden door de behandelingen, maar dat de klachten op termijn weer terugkeerden. Mijn interesse in de osteopathie is ontstaan doordat ik op zoek ben gegaan naar een manier om mijn behandelmogelijkheden verder te vergroten en nog beter de mogelijke oorzaak van de lichamelijke klachten te kunnen vinden. 

In 2016 ben ik met de opleiding “Master of Science in Osteopathy” aan The International Academy of Osteopathy te Zeist gestart. Na mijn afstuderen in 2020 heb ik de osteopathie praktijk: Osteopaat Woerden opgericht.

osteopaat-woerden-logo

De visie van Osteopaat Woerden

Een lichaam wat goed functioneert is in balans. In het dagelijks leven krijgen we iedere dag met allerlei verstoringen te maken waarop ons lichaam moet reageren. Denk hierbij aan lichamelijke verstoringen door bijvoorbeeld langdurig in dezelfde houding te werken of door te sporten. Maar ook mentale verstoringen door werkdruk of situaties binnen het privéleven die voor spanningen kunnen zorgen. 

Om deze verstoringen goed op te kunnen vangen moet het lichaam goed in staat zijn om te kunnen compenseren. Dit kan alleen wanneer alle weefsels in het lichaam (spieren, botten, organen en zenuwen) de mogelijkheid hebben om goed te kunnen bewegen. Indien, om wat voor reden dan ook, het lichaam hierin niet goed slaagt ontstaan er vaak lichamelijke klachten. 

Osteopaat Woerden bekijkt graag samen met u waar de bewegingsbeperkingen in het lichaam, die mogelijk de oorzaak van de klachten zijn, zich bevinden en hoe deze opgeheven kunnen worden. Het lichaam heeft een sterk vermogen om zichzelf te herstellen. De visie van Osteopaat Woerden is dat als het lichaam weer optimaal kan bewegen, het zelfherstellend vermogen het herstel zal oppakken, waardoor de klachten verminderen of in zijn geheel verdwijnen.

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.