osteopaat-rugklachten-behandeling

Rugklachten

Rugklachten komen vaak voor en zijn goed door de osteopaat te behandelen. De rugpijn bevindt zich vaak laag in de rug maar kan zich ook hoger in de rug uiten. Soms is er een medische oorzaak voor de rugklachten, maar de klachten zijn niet altijd te herleiden naar een specifieke oorzaak. Vandaar dat we de termen specifieke en aspecifieke rugklachten gebruiken.

De klachten kunnen geleidelijk of plotseling ontstaan en kunnen beperkend zijn voor de normale dagelijkse activiteiten.

Veel voorkomende kenmerken van rugpijn:

  • Er is vaak sprake van een zeurende pijn of juist een hevige pijn
  • De pijn neemt toe bij bepaalde houdingen en/of bewegingen
  • Soms is er sprake van uitstraling naar één of beide benen
  • Moeite met opstaan na langdurig stilzitten of liggen (stijf aanvoelen)

Wat doet een osteopaat bij rugklachten?

De osteopaat zal door middel van o.a. mobilisaties en manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed zijn op de rugklachten, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer beter in balans is kan het lichaamseigen zelfherstellend vermogen aan de slag. In het geval van aspecifieke rugklachten verdwijnen de klachten meestal grotendeels of volledig. Indien er sprake is van specifieke rugklachten, dus met een medisch oorzaak (bijvoorbeeld hernia), zorgt de behandeling vaak minimaal voor een verlichting van de klachten.

De osteopaat kan u dus in veel gevallen helpen om uw rugpijn te verlichten!

rugklachten-osteopaat-woerden

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.