osteopaat-schouderklachten-behandeling

Schouderklachten

De schouderpijn bevindt zich meestal in de schouder zelf. De pijn kan echter ook uitstralen naar de nek, schouderbladen, elleboog of vingers. De meeste schouderproblemen worden veroorzaakt door klachten vanuit schouderspieren/pezen (tendinitis), slijmbeursontstekingen (bursitis) of verklevingen en/of ontstekingen van het schouderkapsel (frozen schouder). Natuurlijk kunnen de schouderklachten ook ontstaan door een ongeval of op basis van slijtage (artrose).

De klachten kunnen geleidelijk of plotseling ontstaan en kunnen beperkend zijn voor de normale dagelijkse activiteiten.

Veel voorkomende kenmerken van schouderpijn:

  • De pijn bevindt zich in of rondom het schoudergewricht
  • Het heffen van de arm geeft vaak een toename in de pijnklachten
  • De pijn kan uitstralen naar de nek, schouderbladen, elleboog of vingers
  • Vaak is liggen op de pijnlijke schouder niet of nauwelijks mogelijk waardoor u niet goed kunt slapen

Wat doet een osteopaat bij schouderklachten?

De schouder is zeer beweeglijk gewricht. Om de schouder goed te laten functioneren is het daarom van belang dat er geen bewegingsbeperkingen in de schoudergordel aanwezig zijn en dat alle spieren rondom de schouder goed hun werk kunnen doen. Voor het gebruik van de schouderspieren is het belangrijk dat onder andere de nek goed kan bewegen, omdat de zenuwen die de schouderspieren aansturen vanuit de nek komen.

De osteopaat zal door middel van o.a. mobilisaties en eventueel manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed zijn op de schouderproblemen, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer beter in balans is kan het lichaamseigen zelfherstellend vermogen aan de slag.

Osteopathie kan in veel gevallen helpen om uw schouderklachten te verlichten!

osteopaat-woerden-schouderklachten

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.