osteopathie-sport-behandeling

Sport

Sporten is gezond, maar ook een belasting voor het lichaam. Om zonder klachten te kunnen sporten is het belangrijk dat alles in het lichaam zo optimaal mogelijk kan bewegen. Dit geldt natuurlijk voor alle spieren en gewrichten, maar ook voor de organen en het zenuwstelsel. De osteopaat kan goed preventief worden ingezet om het lichaam in balans te houden waardoor de sport gerelateerde klachten voorkomen kunnen worden.

Natuurlijk kunt u ook bij de osteopaat terecht indien er al sport gerelateerde klachten zijn ontstaan. Veel van deze klachten zijn goed door de osteopaat te behandelen.

Veel voorkomende sport gerelateerde klachten zijn:

  • Overbelasting van spieren en/of pezen (hamstrings, tenniselleboog/golferselleboog, achillespezen)
  • Rug– en nekklachten
  • Verstuiking van de enkel
  • Knieklachten zoals een springersknie (jumpersknee), lopersknie (runnersknee), meniscus en/of (kruis)bandproblemen
  • Liesklachten
  • Schouderklachten

Wat doet een osteopaat ter preventie van sport gerelateerde klachten?

De osteopaat zal door middel van o.a. mobilisaties en eventueel manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed kunnen zijn op het ontstaan van sport gerelateerde klachten, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer optimaal kan bewegen wordt de kans op het ontstaan van sport gerelateerde klachten zo klein mogelijk gemaakt.

osteopaat-sport-preventie
sport-osteopaat-woerden

Wat doet een osteopaat bij sport gerelateerde klachten?

De osteopaat zal door middel van o.a. mobilisaties en eventueel manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed zijn op de sport gerelateerde klachten, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer beter in balans is kan het lichaamseigen zelfherstellend vermogen aan de slag.  

De osteopaat kan dus in veel gevallen, zowel preventief als bij klachten, iets voor u als sporter betekenen!

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.