osteopaat-stress-behandeling

Stress

Stress zorgt regelmatig voor allerlei klachten. De osteopaat kan goed helpen om het lichaam weer beter in balans te brengen waardoor de klachten vaak sterk afnemen.

Om goed te kunnen functioneren hebben we allemaal een bepaalde mate van stress nodig. Stress zorgt ervoor dat het lichaam klaar is voor actie waardoor we extra alert zijn en goed kunnen reageren op dagelijkse gebeurtenissen. Het zorgt er bijvoorbeeld voor dat we goed geconcentreerd kunnen presteren tijdens het geven van een belangrijke presentatie, of voor het halen van een belangrijke deadline voor de studie of werk.

Zodra het niet meer nodig is keert het lichaam normaal gesproken weer terug naar de normale ruststand. Het zenuwstelsel schakelt terug van de extra alerte fase naar de rustfase. Is er echter sprake van te veel of langdurige stress, dan kan het gebeuren dat het lichaam niet goed terugkeert in de normale ruststand.

Veel voorkomende kenmerken van stress gerelateerde klachten zijn:

  • Erg gespannen spieren, vaak in de nek/schouders of kaakregio
  • Darmklachten, de darmen werken trager waardoor de stoelgang veranderd of er buikpijn optreedt
  • Verhoogde hartslag in rust of hartkloppingen
  • Hoofdpijnklachten
  • Moeite met concentreren, vergeetachtig zijn
  • Slaapproblemen

Wat doet een osteopaat bij stress gerelateerde klachten?

De osteopaat gaat samen met u op zoek naar de mogelijke oorzaken van de stress. Er wordt bekeken of er bijvoorbeeld bepaalde leef- of eetgewoonten zijn die uw belastbaarheid verminderen en ervoor zorgen dat u meer vatbaar bent voor stress. U kunt hierbij denken aan het gebruik van bijvoorbeeld te veel alcohol of koffie, te weinig slapen of bewegen, te veel werken of te weinig pauzes nemen.

osteopaat-stress
wat-doet-osteopaat-bij-migraine

Ook kunnen bewegingsbeperkingen in het lichaam ervoor zorgen dat het zenuwstelsel niet goed in de ruststand kan terugkeren. De osteopaat zal door middel van o.a. mobilisaties en eventueel manipulaties (het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed zijn op de stress gerelateerde klachten, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het zenuwstelsel na de behandeling weer beter in balans is kan het lichaam weer in de ruststand terugkeren.  

Osteopathie kan dus in veel gevallen iets voor uw stress gerelateerde klachten betekenen!

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.