osteopathie-slaapproblemen-behandeling

Slaapproblemen

Ongeveer 25% van de Nederlanders die 25 jaar of ouder is geeft aan slaapproblemen te hebben. Dit kunnen problemen zijn met het in slaap vallen, het doorslapen of met te vroeg wakker worden. 40% van de mensen met slaapproblemen geeft aan dat het hun dagelijks leven beïnvloed. Ze geven aan moeite te hebben met concentreren, vergeetachtig te zijn of een slecht humeur te hebben.

Veel voorkomende oorzaken van slaapproblemen:

  • Stress of spanningen; dit kan betrekking hebben op privé situaties of werk gerelateerd zijn
  • Lichamelijke klachten; bijvoorbeeld door pijnklachten, benauwdheidsklachten, veel moeten plassen, kramp in de kuiten of andere bewegingsbeperkingen in het lichaam
  • Geestelijke klachten; bijvoorbeeld bij een depressie of door angst
  • Externe factoren; bijvoorbeeld wisselende dag- en nachtdiensten, jetlag, cafeïne houdende dranken gebruiken in de avond, zware maaltijd eten laat op de avond of kort voor het slapen gaan nog op de smartphone/tablet of een beeldscherm kijken

Slaapproblemen kunnen ook voorkomen bij uw baby of kind. Bewegingsbeperkingen in het lichaam kunnen hiervoor een oorzaak zijn. Het zenuwstelsel raakt door de bewegingsbeperkingen overprikkeld waardoor het niet goed mogelijk is om te ontspannen.

osteopaat-belang-slapen

Waarom een goede nachtrust belangrijk is

Tijdens de slaap vinden er allerlei herstelprocessen plaats in ons lichaam, zodat we de volgende dag weer lichamelijke en geestelijk optimaal kunnen functioneren. Een te kort aan slaap kan leiden tot verstoring van diverse processen in het lichaam waardoor onder andere de algehele weerstand achteruitgaat. Ook ontstaat er een verhoogde kans op hart- en vaatziekten en heeft langdurig slaaptekort een weerslag op onze spijsvertering, het leervermogen, reactievermogen en onze emoties.

Wat doet een osteopaat bij slaapproblemen?

De osteopaat zal door middel van mobilisaties (en bij volwassenen eventueel manipulaties/het kraken) de gevonden bewegingsbeperkingen, die van invloed zijn op de slaapproblemen, proberen op te heffen en de doorbloeding optimaliseren. Ook worden er mobilisaties gebruikt om weer balans proberen te brengen in het zenuwstelsel en het hormonale systeem. De technieken worden enkel door middel van de handen van de osteopaat toegepast. Doordat het lichaam na de behandeling weer beter in balans is kan het dag- en nachtritme zich weer herstellen.

De osteopaat kan in veel gevallen helpen om uw slaapproblemen te verminderen!

slaapproblemen-osteopaat-woerden

Maak direct een afspraak

Via het online reserveringssysteem kunt u snel en eenvoudig bekijken wanneer er nog plekken beschikbaar zijn voor een behandeling bij Osteopaat Woerden.